HTML

Kruger Papa Megaszondja

Kruger Papa sok mindenről gondol sokmindent. Csak nehéz értelmes embereket találni, azokkal megbeszélni. Nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek?!?

Friss topikok

Linkblog

másodközlés és RTL

2007.12.14. 11:18 :: Kruger Papa

ezt csak idemásolom az es.hu-ról

-él

AZ RTL AZ ÉSZAKI SARKON

 

Az RTL Klub Fókusz című, milliós nézettségű műsora november 27-én riportot közölt egy magyar házaspár északi-sarki kéjutazásáról. A riporterhölgy szájából az alábbi mondat hangzott el itt: "Az Északi-sark meghódításáért évszázadokkal ezelőtt még ádáz küzdelem folyt. Most viszont vállalkozó szellemű hódítók ugyan busás összegért, de Amundsen után szabadon, nekivághatnak a végtelen jégtengernek, és akár ki is tűzhetik a magyar zászlót."

Akár. Akár azt is mondhatja a riporter, amit akar, mert széles ez RTL-ben, úgy fest, nincs szerkesztő, szerkesztőségvezető, műsorvezető, aki fölfigyelt volna e mondat kirívó ostobaságaira. Vagy úgy "vette át" az anyagot, hogy rábólintott az ostobaságokra. Annál is rosszabb. Először is: az Északi-sark meghódításáért nem "évszázadokkal ezelőtt", hanem kevesebb mint egyetlen évszázaddal ezelőtt folyt "ádáz harc", éspedig az elsőségében hivatalosan elismert Robert Peary (1909) és az el nem ismert Frederick Cook (1908) - RTL Klub, figyelem! Ő nem Cook kapitány! - között. Másodszor. Roald Amundsen valóban "nekivágott a végtelen jégtengernek", de egy kicsit másik irányban. Ő történetesen a Déli-sarkot fedezte fel, nem az Északit. Afölött csak átrepült, igaz, sok-sok évvel később, a legendás Umberto Nobilével.

Szóra nem volna érdemes az egész, ha a felnövekvő generációk jelentős tömegei nem a Fókusz-típusú műsorokon szocializálódnának. Arról, hogy miként, tanúságot tesz a csatorna legfrissebb fejtörő-műsora, ahol a versenyzők halálos biztonsággal jelölik meg a helyes választ, ha ilyen-olyan sztárok, sztárocskák, RTL-sorozatokban szereplő "színészek" és művi úton létrehozott "celebek" szerepeiről, magánéletéről, botrányairól van szó, de ugyanilyen biztonsággal válaszolnak helytelenül, ha például azt kell eltalálni, hogy Rodin Gondolkodó avagy Merengő néven alkotott-e szobrot. Ugyanők egészen bizonyosan ráhibáztak volna, hogy a Fókusz műsorvezetője hány embert látott vendégül (a Story c. magazinban öt teljes oldalt betöltő) esküvőjén, vagy hogy hányadik helyet ért el saját csatornájának táncvetélkedőjén. Látszik, hogy a műveltség "fókusza" milyen irányban mozdult el.

Azért nem állhatom meg, hogy ne gratuláljak az idézett opus riporterének. Kábé fél perc munkát igényelt volna, hogy ellenőrizze saját "északi-sarki" szövegének adatait. Erre se volt ideje. Talán kedve se, ereje se. Derengett neki valami évszázadokról, sarkokról, leírta. De az igazi gratuláció az RTL szerkesztőit illeti. Prosit! Csak így tovább a kollektív hülyülés, hülyítés felé!

-él

******* Idézet vége *******

Szépen összefoglalta -él a kérdést.
Sajnos általános a probléma az úgynevezett média körül, hogy az ott legyeskedő jóemberek olyanok, hogy nem érdekli őket, vagy nerm értenek ahhoz amit csinálnak
Vagy ahogy a vicc mondja,
-Ön szerint mi a rosszabb, a butaság vagy a nem törődömség?
- nem tudom és nem is érdekel..


Az RTL pedig igazán élenjár az agy homályosításban.

Van aki összeesküvést lát a dolgok mögött, azaz
minél hülyébb a nép, annál inkább Il Ferro, vagy minél hülyébb a nép, annál inkább jó neki X vagy Y párt.

Szerintem ezek még ahhoz is hülyék, hogy összeesküdjenek :)
Valójában csak a hülyék hülyesége erősítí egymást és nincs olyan erő, vagy igényes résztvevő, aki ennek gátat szabjon.
Aki azt mondja, hogy ennyire már ne legyünk igénytelenek,
-ne tegyük fel telefonos kérdésben a HAVAZSÁ = téli csapadék kérdést,
-ne indítsunk MEGASTAR után Óriás Csillag Születik műsort
-ne hagyjuk Marsi Anikót képernyőn élőben ügyködni,

és hosszan sorolhatnám.

Két dolog a dráma
1., ezt a magyar TVzés zászlóshajója csinál(hat)ja
2., még így is ezek a legnézettebbek = a parasztnak ez kell.

Vagyis a parasztnak nem ez kell, hanem porno, gyilkosság, meg mocsok.
De ezt "sajnos, full time nem lehet ráküldeni a népre" ezért csak apránként kapják...

Szólj hozzá!

Címkék: rtl mocsok hiába

A bejegyzés trackback címe:

https://kruger.blog.hu/api/trackback/id/tr60263674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása